Herstellen van Betonsystemen

Betonreparatieproducten en -systemen zijn uitgebreid ontwikkeld, omdat meer van de technologie en vereisten voor duurzame betonreparaties steeds meer wordt begrepen.

Steel Reinforcement Primers zijn belangrijk in complete betonreparatie- en beschermingssystemen, waar ze zijn ontworpen om extra bescherming te bieden en als een barrière dienen om toekomstige waterindringing en corrosie van de stalen oppervlakken te voorkomen. De stalen wapeningsprimer wordt aangebracht op elke blootgestelde staalwapening die is gereinigd en voorbereid, bij voorkeur door middel van mechanisch stralen, zodra het beschadigde beton en eventuele verontreinigingen zoals chloriden zijn verwijderd. Primers voor wapeningsstaal zijn ook bijzonder nuttig wanneer het profiel of andere beperkingen van de constructie of het element van gewapend beton betekenen dat de juiste dikte van de betondekking niet kan worden hersteld over de stalen wapeningsstaven. Bovendien kunnen ze als barrière worden gebruikt, zelfs na het wassen, schoonmaken en voorbereiden; er zijn nog potentieel resterende verontreinigingen, zoals chloriden, in het aangrenzende bestaande beton.

Hechtbruggen worden gebruikt bij betonreparatiewerkzaamheden om de hechting of hechting van de daaropvolgende betonherstelmortel op de gereinigde en voorbereide bestaande betonnen ondergrond te vergroten. Deze materialen verbeteren de ‘bevochtiging’ van het geprofileerde oppervlak en vullen goten in het betonnen oppervlakteprofiel; vermindering van de zuigkracht door de porositeit van het beton en het smeren van de interface om een ​​volledig homogene hechting en optimale hechting te garanderen. Er wordt in de EN1504-normen niet specifiek naar verwezen als 'stand-alone' producten, maar als noodzakelijke componenten van het betonreparatiesysteem, afhankelijk van het type en de aard van de specifieke betonreparatiemortel die wordt gebruikt en het type en de omvang van de betonschade. gerepareerd.